Избелване на зъбите

Избелване на зъби

Избелването бива основно два вида: предназначено за прилагане в домашни условия или за прилагане в зъболекарски кабинет. И при двата вида избелващият агент в основата си е един и същ, като разликите са основно в концентрацията и начина на активиране на агента.

Вашият зъболекар ще определи кой е най-подходящият метод на избелване и какъв процент избелващ агент да изберете, за да получите отлични резултати с грижа за здравето на зъбите ви.

 

И двете процедури са безвредни и безболезнени, като нежелана реакция е появата на чувствителност на зъбите към топло и студено, която е краткотрайна, а в повечето случаи липсва.

Преди да пристъпим към избелване на зъбите провеждаме контролен преглед. Необходимо е предварително почистване на зъбния камък и полиране на зъбите на пациента. Ако се налага да се поставят пломби на предните зъби, всеки добър зъболекар ще направи първо избелването, ще изчака около 10-ина дни, докато цветът се стабилизира и чак след това ще премине към възстановяването на зъбите.

 

Избелване на зъби в домашни условия

  1. Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, зъболекарят отчита началния цвят на зъбите.
  2. Вземат се отпечатъци от горна и долна челюст, които се изпращат в лаборатория за изработване на индивидуални шини.
  3. При следващото посещение вашият зъболекар адаптира и демонстрира начина на ползване и съхранение на шините.
  4. Ползват се 10-12 дни, като най-често се спи с тях, но може да се носят и през деня. На 3-4 ден се прави междинен контролен преглед и зъболекарят засича постигнатия резултат. Резултатът е видим още след първата процедура, а максималният резултат се постига след 10-12 дни.
  5. След дадения период се отчита крайният резултат и се дават съвети за подходящ режим на хранене и поддръжка.